ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Έλενα Περλεπέ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος από ΑΤΕΙ Θεσ/κης όπου αποφοίτησε το 2010. Διατηρεί νόμιμο Διαιτολογικό γραφείο στην Αθήνα στην περιοχή του Ιλίου και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έχει ειδικευτεί στην αθλητική διατροφή για μεγιστοποίηση της απόδοσης, στην παιδική παχυσαρκία και στις τεχνικές τροποποίησης συμπεριφοράς  σε σχέση με τον έλεγχο του βάρους. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων.

Έχει διετελέσει Διαιτολόγος-Διατροφολόγος του Ajax Hellas και Επιστημονική Συνεργάτης της ΕΠΟ με εκπαίδευση των προπονητών σε θέματα που αφορούν τη διατροφή στις αναπτυξιακές ηλικίες σε επίπεδο ακαδημιών ποδοσφαίρου.

Έχει επιστημονική συνεργασία με διάφορα αθλητικά σωματεία  Ποδοσφαίρου όπως: Ολυμπιακό Ηλιούπολης, Α.Ο Ιλίου, Ιάσωνας Ιλίου, Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ.

Έχει επιστημονική συνεργασία με αθλητικά σωματεία tae-kwondo όπως η Cobra Ιλίου, ενώ έχει αναλάβει αθλητές πανελλαδικής και ευρωπαϊκής διάκρισης πυγμαχίας, αθλητές/τριες polo αναπτυξιακής ηλικίας

Για αρκετά χρόνια αποτελούσε Επιστημονικό μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Λόγω Διατροφής με επικεφαλή τον κ. Γρηγοράκη.

Έχει επιστημονική συνεργασία με φαρμακεία με σκοπό την ενημέρωση στα συμπληρώματα διατροφής αλλά και θέματα υγείας του κοινού.

Έχει διδάξει στη σχολή μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και τουριστικών επαγγελμάτων LE GOURMET Λαμίας με μαθήματα όπως η χημεία τροφίμων, η διατροφή-διαιτολογία, υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και HACCP.

Είχε επιστημονική συνεργασία με επιχείρηση μαζικής εστίασης στην Αθήνα με σκοπό τη διατροφική ανάλυση των μενού.

Πραγματοποιεί συνεχώς ομιλίες διατροφής σε νηπιαγωγεία, σχολεία, αθλητικές ακαδημίες ενώ ανά διαστήματα διοργανώνει σεμινάρια διατροφής με ευρύτατη θεματολογία που αποσκοπούν στην ενημέρωση του κοινού.

Είχε μια συνεχή αρθρογράφηση σε εφημερίδες και περιοδικά τοπικής και πανελλαδικής προβολής (ΕΓΩ, MEN’S HEALTH, CITY PRESS, ΚΕΡΔΟΣ, ΠΑΡΟΝ) και σε πολλά επιστημονικά και ενημερωτικά sites. Περιοδικές εμφανίσεις σε εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών (EXTRA 3, STAR Κεντρικής Ελλάδας, Κανάλι ΕΝΑ, ALPHA, MEGA, STAR), σχολιάζοντας θέματα Διατροφής και Υγείας. Διατροφική στήλη ενημέρωσης και υγείας σε διαδικτυακούς σταθμούς. Συνεχής συμμετοχές σε προωθητικές ενέργειες διαφόρων εταιρειών τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και στην Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (Π.Η.Δ 16 Οκτωβρίου).

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Έχει ακαδημαϊκή παρουσία, σε ερευνητικό επίπεδο, στον χώρο του ποδοσφαίρου με θέμα «Ο ρόλος του διατροφολόγου σε σχέση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο» η οποία έχει παρουσιαστεί σε αρκετά συνέδρια

Παρακολουθεί συνεχώς επιστημονικά, επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια με ευρύτατη θεματολογία στην διατροφή, την κλινική διαιτολογία, την αθλητική διατροφή και την υγεία και πάντα είναι παρούσα στις τελευταίες εξελίξεις που παρουσιάζονται διαρκώς πάνω στις Επιστήμες Υγείας.

2018: Επιστημονική Συνεργάτης Σχολών Προπονητών UEFA, της ΕΠΟ

2016: Εισήγηση σε επιστημονικό συνέδριο στη Μελβούρνη Αυστραλίας, με θέμα «The traditional Mediterranean Diet of Greece», μέσω βιντεοσκοπημένης παρουσίασης.

2014: Εισήγηση σε επιστημονικό συνέδριο διαιτησίας, Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), με θέμα «Η σημασία της σωστής διατροφής στην διαιτησία».

2013: Εισήγηση σε επιστημονικό ποδοσφαιρικό συνέδριο, ΕΠΣ Λάρισας, με θέματα «Ο ρόλος της σωστής διατροφής στον παιδικό αθλητισμό και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο» και «Η σωστή διατροφή του διαιτητή».